Erve Uutiset on Suomen Erillisverkot -konsernin julkaisema verkkomedia. // Erillisverkot Twitterissä

Johtotieto // 13.8.2018

Johtotiedon tietoja tarvitaan myös metsätöissä

Metsäkoneen ohjaamosta on usein vaikea hahmottaa, missä työskentelyalueeen sähkö- ja puhelinlinjat kulkevat. Katso videolta, miten metsätyöntekijä hyödyntää Johtotiedon tarjoamia tietoja työssään.

Palvelut, joita Johtotieto tarjoaa, helpottavat metsäkoneiden kuljettajien töitä paikantamalla työalueella sijaitsevat sähkö- ja puhelinlinjat.

Puiden keskellä työskentelevän metsäkoneen ohjaamosta on käytännössä mahdotonta hahmottaa työskentelyalueella kulkevien sähkö- ja puhelinlinjojen tarkkaa sijaintia. Ilmajohdot hukkuvat helposti puuston ja oksien sekaan, jolloin pitkien runkojen kaatamisen vaatiman suojaetäisyyden ja oikean kaatosuunnan arviointi on vaikeaa tottuneellekin kuljettajalle.

Suomen Erillisverkkoihin kuuluva Johtotieto toimittaa hakkuualueella sijaitsevista avojohdoista metsätyökoneen karttanäytölle linjakartan, joka koneen gps-paikannettuun sijaintiin yhdistettynä näyttää kulloisenkin etäisyyden linjoihin nähden. Oheisella videolla pyhtääläinen metsäkoneurakoitsija Jani Jokela esittelee työmaataan, jossa vaaditaan poikkeuksellista tarkkuutta useiden alueella risteävien sähkö- ja puhelinlinjojen takia.

Katso video:

Lisätietoa:

https://johtotietopankki.fi/

https://www.erillisverkot.fi/palvelut/tilannekuva/johtotieto

Lue myös:

https://erveuutiset.erillisverkot.fi/blog/2017/05/16/ohjeet-kaivajalle/ 

 

Uusimmat Artikkelit

Kiinnostuitko palvelusta?
asiakaspalvelu@erillisverkot.fi
Asiakaspalvelu // 0800 182 555