Erve Uutiset on Suomen Erillisverkot -konsernin julkaisema verkkomedia. // Erillisverkot Twitterissä

Yhteiskunta // 19.11.2018

Erillisverkkojen hallitusohjelmatavoitteet: sisäinen turvallisuus syntyy yhteistyöstä

Suomessa eri turvallisuustoimijoiden yhteistyö on maailman huippua. Sujuva yhteistyö on yksi sisäisen turvallisuuden edellytys. Ilman toimivia ja varmoja yhteyksiä ja ict-palveluja turvallisuustoimijoiden työ hankaloituu merkittävästi. On kaikkien suomalaisten etu, että sisäisen turvallisuuden teemat ict-palvelujen ja kriittisen viestinnän näkökulmasta ovat mukana hallitusohjelmassa. Katso video!

”Mielestämme on kaikkien suomalaisten etu, että sisäisen turvallisuuden teemat ict-palvelujen ja kriittisen viestinnän näkökulmasta ovat mukana hallitusohjelmassa.”, sanoo Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäki.

Suomen turvallisuutta varmistavat toimijat, kuten viranomaiset, käyttävät työssään yhä enemmän erilaisia tietoteknisiä ratkaisuja. Välttämättömiä työkaluja ovat muun muassa Viranomaisverkko Virve ja Turvallisuusverkko (Tuve).

Näiden palveluiden on oltava toimintavarmoja kaikissa olosuhteissa. Teknologia kehittyy vauhdilla ja ulkoinen toimintaympäristö muuttuu yhä haasteellisemmaksi. Siksi kriittisten ratkaisujen on oltava valtion käsissä ja poliittisella päätöksenteolla on varmistettava pitkäjänteinen tuki viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden käyttämille ict-palveluille.

”Mielestämme on kaikkien suomalaisten etu, että sisäisen turvallisuuden teemat ict-palvelujen ja kriittisen viestinnän näkökulmasta ovat mukana hallitusohjelmassa.”, Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäki kertoo.

Erillisverkkojen hallitusohjelmatavoitteet ovat:

  • Sisäisen turvallisuuden toimijoiden yhteistyön kehittäminen ja toimintamahdollisuuksien turvaaminen uusinta turvallisuusteknologiaa hyödyntäen.
  • Turvataan viranomaisten ja muiden turvallisuustoimijoiden kriittinen viestintä ja yhteistyö koko maassa.
  • Varmistetaan tulevaisuuden laajakaistaisen Virven toimintaedellytykset.

Lue lisää aiheesta Erillisverkkojen verkkosivuilta Hallitusohjelmatavoitteet 2019:  Sisäinen turvallisuus syntyy yhteistyöstä.

Katso videolta Timo Lehtimäen terveiset tulevalle hallitukselle.

 

Videotuotanto: Otavamedia OMA

Uusimmat Artikkelit