Erve Foorumi 2019

Turvallisuus, teknologia ja tulevaisuus
Vuoden tärkein turvallisuusyhteistyön tapahtuma Erve Foorumi järjestetään 21. maaliskuuta Finlandia-Talossa Helsingissä.
#ervefoorumi

Sammutetaanko tulipalo tekoälyllä? Korjaako robotiikka pakkasen puraiseman sähköverkon takaisin toimintakuntoon? Saadaanko rosvot kiinni dronella? Taisteleeko tulevaisuuden sotilas virtuaalilasit päässä?

Teknologinen murros koskettaa myös turvallisuustoimijoita, ja kehityksen vauhti on huima. Ehkä jo lähitulevaisuudessa turvallisuuden ammattilaisten työkalut ja toimintaympäristö muistuttavat tieteiselokuvaa.

Uusien teknologioiden hyödyntäminen vaati rohkeutta, mutta myös nihkeyttä. Tule Erve Foorumiin kuulemaan miksi!

Erve Foorumi on kutsuvierastilaisuus. Korkeatasoisen seminaarin päätteeksi jaetaan vuotuinen Turvallisuuskomitean myöntämä Timanttitekopalkinto.

 

 

Aika
21. maaliskuuta klo 13-17, cocktailit klo 17-19.

Paikka
Finlandia-talo, Helsinki (Mannerheimintie 13 e), Veranda 2 -sali.

Ilmoittautuminen
Erve Foorumi on kutsuvierastilaisuus. Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköpostiin lähetetyn kutsun kautta.

Lisätiedot
Onko sinulla kysyttävää tapahtumasta?
Erve Foorumiin liittyviin kysymyksiin vastaa Maria Hänninen.

Erve Foorumi 2019 yhteyshenkilö
Maria Hänninen
Viestinnän suunnittelija Suomen Erillisverkot 044 285 2180

Ohjelma

12.3013.00 Ilmoittautuminen

13.00 Tapahtuman avaus ja Erillisverkkojen tervehdys
Timo Lehtimäki, toimitusjohtaja, Suomen Erillisverkot

13.10 Ministerin tervehdys
Kai Mykkänen, sisämininsteri

13.30 Kriittisen viestinnän tulevaisuus ja teknologian tarjoamat mahdollisuudet -paneelikeskustelu
Harri Holma, fellow, Nokia Bell Labs
Antti Kauppinen, osastopäällikkö, Suomen Erillisverkot
Henna Virkkunen, europarlamentaarikko, Verkkojen Eurooppa -ohjelman pääneuvottelija

14.00 Kuinka Erillisverkkojen ryhmävideopalvelu tukee poliisin drone-valvontaa?
Sami Hätönen, ylikomisario, Poliisihallitus, POLAMK
Markku Järvinen, johtaja, ratkaisupalvelut, Suomen Erillisverkot

KAHVITAUKO

15.00 Digital Vulnerability and International Interdependency – The Huawei and Snowden Questions
Olav Lysne, yliopistoprofessori, tutkimuskeskuksen johtaja

15.30 Alustatalouden mahdollisuudet turvallisuustoimijoille -paneelikeskustelu
Marjukka Niinioja, API-konsultti, -kouluttaja ja –arkkitehti, Osaango Oy
Tommi Sohlberg, tuoteomistaja, Suomen Erillisverkot
Kim Westerlund, Kehitysjohtaja, Nixu Corporation
Anders Stenbäck, alustatalouden asiantuntija

16.00 Tulevaisuus on epävarma, siksi se pitää luoda itse
Henkka Hyppönen, luova johtaja, yrittäjä, puhuja ja tietokirjailija

16.40 Timanttitekopalkinto
Jukka Juusti, kansliapäällikkö

16.55 Päätössanat
Timo Lehtimäki

17–19 Cocktailit

Seminaarin moderaattorina toimii Sitran viestintä- ja yhteistyösuhdejohtaja Veera Heinonen.

Tutustu Erve Foorumin teemoihin

Professori Olav Lysne: digimaailmassa on uskallettava luottaa
Case Huawei: oli jo aikakin herätä verkkojen turvallisuushaasteisiin
”Kansalaisten turvallisuus pystyttävä takaamaan” – Virve 2.0 saa vahvan tuen ylimmältä virkamiesjohdolta
Keko-ekosysteemi mahdollistaa uuden ajan sovellukset
Henna Virkkunen: nopeat ja turvalliset yhteydet kaikille

Puhujat

Timo Lehtimäki
Toimitusjohtaja Suomen Erillisverkot Timo Lehtimäki on toiminut Erillisverkkojen peräsimessä nyt yli kuusi vuotta. Tänä aikana turvallisuustoimijoiden kenttä on kehittynyt ja tarpeet ovat muuttuneet – samalla myös Erillisverkkojen tehtävät ovat merkittävästi kehittyneet ja kasvaneet. Intohimoisesti kehittämiseen suhtautuva Lehtimäki luotsaa Erveä kohti yhä vaativampia yhteiskunnan turvallisuustilanteita. Suomi ansaitsee maailman parhaimmat turvallisuustoimijat!
Kai Mykkänen
Sisäministeri Kai Mykkänen johtaa sisäministeriötä vastaten poliisi-, pelastus-, maahanmuutto-, rajavartio- sekä hallinto- ja kehittämisosastoille kuuluvista asioista.
Harri Holma
Fellow Nokia Bell Labs Harri Holma työskentelee Nokia Bell Labs -tutkimus- ja kehitysorganisaatiossa radiojärjestelmien parissa. Hän on työskennellyt Nokian tutkimuskeskuksessa vuodesta 1994 lähtien. Holma valmistui Helsingin teknillisestä korkeakoulusta maisteriksi vuonna 1995 ja tohtoriksi vuonna 2003.
Antti Kauppinen
Osastopäällikkö Suomen Erillisverkot Antti Kauppinen työskentelee Suomen Erillisverkoissa Virve 2.0 hankkeeseen keskittyvän Mobiiliteknologian kehitys ja strategia -osaston osastopäällikkönä. Antti on työskennellyt Erillisverkoissa 18 vuoden ajan muun muassa verkonvalvonnan, investointiohjelmien ja laajakaistahankkeiden parissa.
Henna Virkkunen
Europarlamentaarikko Henna Virkkunen on keskittynyt työssään digitaalisiin sisämarkkinoihin sekä energia- ja ilmastokysymyksiin. Hän on Euroopan parlamentissa Verkkojen Eurooppa -ohjelman pääneuvottelija. Hän on toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2014. Suomessa hän on toiminut aiemmin opetusministerinä, hallinto-, kunta- ja liikenneministerinä sekä kansanedustajana.
Sami Hätönen
Ylikomisario Poliisiammattikorkeakoulu Sami Hätönen työskentelee Poliisiammattikorkeakoulussa vastuualueenaan poliisin valvonta- ja hälytystoiminnan johtamisen opetus- ja asiantuntijatehtävät. Johtamista tukeva teknologia on hänen erityisosaamisalueensa ja hän vastaa muun muassa poliisin miehittämättömän ilmailun kehittämisestä.
Markku Järvinen
Johtaja Ratkaisupalvelut, Suomen Erillisverkot Markku Järvinen työskentelee Suomen Erillisverkoissa vastuualueenaan asiakkaiden vaativat ratkaisupalvelut sekä viestintä ja markkinointi. Asiakaslähtöisen toiminnan sekä siihen liittyvien prosessien kehittäminen on Markun ydinosaamista, josta hänellä on yli 10 vuoden kokemus eri operaattoreilta.
Olav Lysne
Yliopistoprofessori Tutkimuskeskuksen johtaja Olav Lysne on Oslon yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori sekä Simulan tutkimuslaboratorion joustavien verkkojen ja sovellusten keskuksen (CRNA) johtaja ja perustaja. Vuosina 2015-2017 Lysne johti kahta maansa kansallista työryhmää, joiden tehtävänä oli luoda pohja hallinnon kyberpolitiikalle sekä arvioida pitäisikö Norjan tiedustelupalvelulla olla mahdollisuus tehdä rajat ylittävän tietoliikenteen laillista keräämistä. Lysne julkaisi vuonna 2018 kirjan The Huawei and Snowden Questions – Can Electronic Equipment from Untrusted Vendors be Verified?
Marjukka Niinioja
APItalista&Founding partner Osaango Oy Marjukka Niinioja on API-talous 101 -kirjan kirjoittaja, API-konsultti, -kouluttaja ja –arkkitehti, joka auttaa yrityksiä kehittämään osaamistaan, arkkitehtuuriaan ja liiketoimintamallejaan hyödyntäen yli 10 vuoden käytännön osaamista sekä tuoretta tutkimusta.
Tommi Sohlberg
Tuoteomistaja Suomen Erillisverkot Tommi Sohlbergin vastuualueena on Erillisverkkojen Keko-ekosysteemin vetäminen. Tommi on arkkitehti ja teknologiafriikki, joka vihaa turhaa työtä, kyseenalaistaa hypetyksen, tykkää kysyä miksi ja haluaa muuttaa työtapamme paremmiksi.
Anders Stenbäck
Alustatalouden asiantuntija Anders Stenbäck on Suomen johtavia alustatalouden asiantuntijoita, joka toimi tammikuun 2019 loppuun asti OP Ryhmän digijohtajana. Vastuualueenaan hänellä oli mm. PSD2-regulaatiohanke ja API-talouden yhteistyökumppanuudet sekä yhteistyö Fintech-toimijoiden, että isojen globaalien teknologiajättien kanssa. Ennen OP:ta Stenbäck toimi If Vahinkovakuutuksen Pohjoismaiden henkilöasiakasliiketoiminnan digitransformaatiosta vastaavana johtajana. Sitä edelsi 10 vuoden työ digiliiketoiminnan ja mobiilikehityksen parissa Sanoma konsernissa. Hän toimii aktiiviesti startup-yritysten neuvonantajana sekä Yliopiston Apteekin hallituksessa. Koulutukseltaan Stenbäck on diplomi-insinööri.
Kim Westerlund
Kehitysjohtaja Nixu Corporation Kim Westerlund on toiminut Nixun kehitysjohtajana vuodesta 2014 ja hän vastaa Nixun palveluiden, henkilöstön ja yleisen toiminnan kehittämisestä. Ennen kehitysjohtajan tehtäviä Kim johti tietoturva-arkkitehtuureihin erikoistunutta liiketoimintayksikköä Nixussa vuodesta 2005. Ennen Nixuun liittymistään Kim on ollut erilaisissa tietoturvatehtävissä Hewlett-Packardilla ja Suomen Postilla.
Henkka Hyppönen
Luova johtaja, yrittäjä, puhuja ja tietokirjailija Kirjailijana, puhujana ja tv-sarjojen juontajana tunnettu Henkka Hyppönen on kirjoittanut tieteellisiä esityksiä vaikuttamisesta, läsnäolosta sekä pelosta ja sen vaikutuksista yksilön, yrityksen ja yhteiskunnan tasoilla.
Veera Heinonen
Viestintä- ja yhteistyösuhdejohtaja Sitra Veera Heinonen on Sitran viestintäjohtaja, jonka mielestä yhteiskunnan uudistaminen vaatii toteutuakseen onnistunutta viestintää. Ennen Sitraa Veera toimi ulko- ja turvallisuuspolitiikan viestinnän ytimessä tasavallan presidentin viestintäpäällikkönä ja ulkoministeriön viestintäjohtajana sekä lehdistövirkamiehenä Suomen Lontoon suurlähetystössä. Virkamiesuraa edelsivät työvuodet toimittajana uutistoimisto Reutersissa, Yleisradiossa ja Taloussanomissa.

Saapumisohjeet

Seminaari järjestetään Finlandia-talon Veranda 2 -salissa, johon saavutaan Finlandia-talon sisäänkäynnin M4 kautta (Mannerheimintien puoli). Mikäli tulet Karamzininrannan puolelta, sisäänkäynti on K4. Koko tapahtuman ajan käytössäsi on vartioitu vaatesäilytys.

Osoite
Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 Helsinki

Julkisilla

Raitiovaunujen 4 ja 10 pysäkki on Mannerheimintiellä, Finlandia-talon edessä (Kansallismuseon pysäkki).
Siirry HSL Reittioppaaseen

Omalla autolla

Finlandia-talon vieressä sijaitsee pysäköintihalli, Q-Park Finlandia, josta on maanalainen kulkuyhteys Finlandia-taloon.
Lue lisää Q-Parkista

Kävellen

Finlandia-talo sijaitsee keskeisellä paikalla kävelyetäisyydellä Helsingin ydinkeskustasta.
Katso sijainti Google Mapsissa

Pidemmän matkan takaa

Alla linkkejä ja vinkkejä saapumiseen kauempaa:
matka.fi
vr.fi
finnair.fi