alkuun

Virve-applikaatio asiakkaiden testattavana

Erillisverkkojen asiakkaat testaavat helmikuusta alkaen uutta applikaatiota, joka tuo Virve-viranomaisverkon älypuhelimeen. Testaajiksi haetaan asiakasorganisaatioita mahdollisimman monipuolisesti.
4G 5G applikaatio

Uuden Virve-applikaation kehittäminen etenee suunnitellusti. Erillisverkkojen sisäinen testausvaihe on tammikuussa 2018 loppusuoralla, ja helmikuussa Virve Appi -sovellusta ryhdytään testaamaan ulkoisesti  pilottiasiakkaiden kanssa.

Erillisverkot on halunnut asiakkaita mukaan pilottiin mahdollisimman monipuolisesti.

– Asiakasorganisaatioilla on ollut tähän hyvin kiinnostusta, olemme saaneet paljon soittoja eikä mukaan lähtijöitä ole tarvinnut suostutella, sanoo tuotepäällikkö Tommi Lahtinen Erillisverkoista.

– Aivan tarpeeksi kattavaa käyttäjäkuntaa emme ole kuitenkaan saaneet vielä mukaan: sosiaali- ja terveyspuolelta toivoisin lisää osallistujia.  Pilottiin voi edelleen ilmoittautua.

Virve-älypuhelimella kaksi pilotointimallia

Erillisverkkojen sisäisessä testauksessa on varmistettu, ettei sovelluksessa ole perusongelmia tai lastentauteja. Ulkoisessa pilotissa haetaan autenttisia kokemuksia jokapäiväisessä käytössä.

– Tällä tavoin näemme, vastaako se todella käyttötarpeita. Onko päätelaitteiden äänenlaatu kunnossa, riittääkö se hälyisissä tilanteissa ja miten verkko riittää ruuhkissa. Kentällä ja tilanteissa toimiminen on eri juttu kuin testaaminen laboratorio-olosuhteissa.  Asiakkaat ovat tässä parhaita testaajia, ja meillä on hyvä asiakaskunta: se antaa kriittistä ja rakentavaa palautetta, Lahtinen toteaa.

Hälytysajoneuvoja öisellä kaupungin kadulla talviaikana.
Virve-applikaatio avaa uusia ovia tulevaisuuden kriittisen viestinnän ja tilannejohtamisen kentällä.

Testaaminen tapahtuu hyvin kontrolloidusti. Ensimmäisessä vaiheessa kokonaishallinta on Erillisverkoilla, jolloin pystytään minimoimaan vaihtelevuudet ja jäljittämään mahdollisten ongelmien lähteet.  Asiakkaille jaetaan Erillisverkkojen laitteet, applikaatio ja SIM-kortti, ja käyttöjakson jälkeen käytön onnistuminen käydään yhdessä läpi.

Pilotointimalleja on kaksi erilaista. Pitkäkestoisessa testauksessa laitteet jaetaan helmikuussa ja kerätään pois huhtikuussa, ja tällöin kerätään kokemuksia normaalista arkikäytöstä ja mahdollisista kriittisistä tilanteista. Toisessa mallissa testaus ajoitetaan asiakkaiden omien harjoitusten yhteyteen, ja testaus kestää tarpeen mukaan muutamasta päivästä yhteen tai kahteen viikkoon.

– Haemme 3–5 pitkäkestoista ja useita lyhytkestoisia pilotteja. Varsinkin jälkimmäisiin asiakkaat voivat hakeutua lyhyelläkin aikajänteellä.

Oven avaus lte-maailmaan

Virve-applikaatiota ei alkuvaiheessa ole tarkoitettu varsinaisten kriisitilanteiden hoitamiseen vaan keveämpään käyttöön, taustatyökaluksi. Tämän asiakkaat tuntuvat Lahtisen mukaan hyvin ymmärtäneen.

Virveä käytetään applikaatiossa totutulla tavalla, ja sieltä löytyvät tutut ryhmäkansiot, yksilöpuhelut, statusviestit ja muut toiminnot. Taustateknologia yhdistää kaksi maailmaa, Tetra- ja lte-verkot. Tulevaisuudessa taustalla toimii vain lte-teknologia. Käyttäjälle teknologiaa merkittävämpi seikka on verkon luotettavuus, ja se varmistetaan niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Tuotepäällikkö Tommi Lahtinen Erillisverkoista.
Tommi Lahtinen

Ensivaiheessa applikaatio toimii Android-puhelimissa, myöhemmin tuettujen käyttöjärjestelmien listalle on tarkoitus saada myös iOS.

Mitä Virve-applikaatio tuotepäällikön mielestä antaa Virve-verkon käyttäjille?

– Paljon… Mutta suurin anti on minusta se, että sovellus avaa uusia ovia tulevaisuuden kriittisen viestinnän saralla. Se on avaus lte-maailmaan, joka mahdollistaa uudet laajakaistaiset palvelut, kuten liikkuvan kuvan, Lahtinen korostaa.

Jos asiat sujuvat suunnitellusti, Virve Appi -sovellus on käytössä jo tämän vuoden lopulla tai vuoden 2019 alussa.

 

Virve-sovellus avaa ovia tulevaisuuden kriittisen viestinnän maailmaan.